تاریخچه ساعت مچی
ساعت مچی وسیله ای است که در طی پاسخ به نیاز بشر برای سنجش زمان ساخته شد. اقوام مختلف بشر در طول قرن ها از ابزار هایی مانند ساعت آفتابی یا شنی برای مشخص کردن زمان استفاده کرده اند. اما این ساعت ها معمولا قابل حمل و دقیق نبودند. کاوشگران برای حرکت در دریا نیاز داشتند که زمان را دقیق بدانند. همین طور برای تعیین طول جغرافیایی نیاز به دانستن زمان بود. در دریانوردی اشتباه یک دقیقه ای ساعت باعث انحراف 28 کیلومتری در مناطق استوایی می شد، بنابراین نیاز به یک ابزار ناوبری دقیق؛ در ساخت ساعت های قابل حمل بی تأثیر نبود.
منشا ساخت و تاریخچه ساعت مچی
منشاء ساخت ساعت مچی به دیسک هایی برمی گردد که با کمک نقاله ها امکان تعیین زمان را داشتند. البته این ساعت ها باید در مکان هایی بی صدا و بدون حرکت نصب می شدند. در قرن شانزدهم میلادی مخترعی آلمانی اولین ساعت قابل حمل را ساخت. در سال 1550 از مس برای ساخت قطعات ساعت قابل حمل استفاده شد که گام مهمی در ارتقاء کیفیت ساعت ها به حساب می آمد.
قدم بعدی توسط انگلیسی ها و هلندی ها برداشته شد. آنان ساختاری جدا از یکدیگر ایجاد کردند که در آن فنر، چرخ تعادل را می چرخاند.
در سال 1812 آبراهام لوئیس (Abraham Louis) اولین ساعت مچی را برای ملکه مورات (Murat) ساخت. در آن زمان مردان ساعت های خود را با زنجیری به جیب پشتی خود وصل می کردند و زنان ساعت های خود را به گردنشان آویزان می کردند. اما ساعت جدید ساخته شده بندی داشت که به مچ دست بسته می شد. این ساعت ها به آرامی جای خود را در میان مردم باز کردند و در قرن نوزدهم جایگاه خود را تثبیت نمودند. ساعت های مچی بانوان با نوارهایی تزئین می شد تا شبیه به جواهرات به نظر برسد.
تکامل ساعت مچ بند در قرن بیستم
با وجود ساخته شدن ساعت مچ بند، مردان هنوز تمایل به استفاده از ساعت جیبی داشتند. اسطوره پرواز، آلبرتو سانتوس دومونت (Alberto Santos Dumont) ابراز تمایل کرد که بتواند در هنگام پرواز از هر دو دست خود استفاده کند و زمان را بسنجد. بنابرین اولین ساعت مچ بند مردانه در سال 1904 ساخته شد.
با شروع جنگ جهانی اول ساعت هایی که به مچ بسته می شدند، به ابزاری بسیار حیاتی تبدیل شدند. سرباز ها از ساعت استفاده می کردند تا در هنگام نبرد زمان را بدانند. ساعت های مچبند در جنگ جهانی اول برای خلبانان هواپیما های نظامی این امکان را فراهم آوردند تا محاسبات دقیق هواپیمایی را مستقیما از ساعت و بدون نیاز به استفاده از ابزار های اضافی انجام دهند.
جنگ باعث شد تا ساعت های مچی با عقربه های درخشان برای خوانایی بهتر، بدنه های ضد ضربه و شیشه هایی مقاوم در برابر خراش ساخته شوند. این ویژگی ها به دلیل محبوبیت در ساعت های امروزی نیز به کار گرفته می شوند.
در دهه 1920 اولین ساعت خودکار با سیم پیچ ساخته شد. ساعت ها با قاب ضد آب نیز برای اولین بار در سال 1926 تولید شدند. پیشرفت و بهبود این صنعت غیر قابل انکار و توقف بود. در سال های بعد فضای رقابتی بین ساعت سازان سبب ارتقای هر چه بیشتر ساعت ها شد.
برای خرید انواع ساعت، به فروشگاه سایت مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.