الکتروکاردیوگرام ساعت هوشمند
الکتروکاردیوگرام (Electrocardiogram) یا به صورت مخفف ECG قابلیتی است که گجت های پوشیدنی بسیاری به آن مجهز شده اند. به طور کلی ساعت های هوشمند گام بزرگی در مانیتورینگ وضعیت سلامت جسمانی افراد برداشته اند تا بدین وسیله بتوانند پیش از روی دادن آسیب های جسمانی، به فرد هشدار دهند. الکتروکاردیوگرام ساعت هوشمند یکی از ابزارهایی است که می تواند از بروز بسیاری از مشکلات قلبی جلوگیری کند.
الکتروکاردیوگرام چیست؟
به زبان ساده، الکتروکاردیوگرام که آن را به اختصار با ECG هم نشان می دهند، نوار قلب شما را نمایش می دهد. با هر بار تپش قلب، جریان خون به تمام نقاط بدن فرستاده شده و مجددا به قلب باز می گردد. این ویژگی به ساعت هوشمند اجازه می دهد تا با ارسال پالس های نوری به روی پوست شما، و سپس ثبت تغییرات پالس های بازتابی، نمودار نوار قلب شما را ترسیم کند. جریان خون ارسالی و بازگشتی، هر دو تغییراتی در پالس نوری ارسال شده ایجاد می کنند که با تحلیل این تغییرات میتوان نحوه عملکرد قلب را بررسی کرد.
الکتروگرام یا ECG ساعت هوشمند در صورت مشاهده الگوی نامناسب در ریتم قلب، به کاربر هشدار می دهد تا برای بررسی های دقیق تر به پزشک مراجعه کند. اگرچه دقت الکتروکاردیوگرام ساعت های هوشمند، به اندازه دستگاه های حرفه ای پزشکی نیست، به خوبی می تواند وجود الگوهای غیر قابل انتظار را پیش بینی کرده و با هشدار دادن به کاربر، از بروز آسیب های جدی جلوگیری نماید.
نور پالس مانند سبزی که از پشت ساعت های هوشمند ساطع می شود، در حقیقت همان سنسور مورد استفاده در الکتروکاردیوگرام است. این قابلیت در ساعت های هوشمند بسیاری تعبیه شده. اما دقت و صحت عملکرد آن به برند و مدل ساعتی که خریداری میکنید بستگی دارد. امروزه بسیاری از مدل های اسمارت واچ های شیائومی، سامسونگ، لنوو، هواوی و اپل واچ دارای قابلیت ECG هستند.