ECG و PPG ساعت هوشمند چه تفاوت هایی با هم دارند؟
ECG و PPG ساعت هوشمند، دو روش برای پایش وضعیت سلامت جسمانی هستند. اگرچه هر دوی این تکنولوژی ها برای پایش ضربان قلب افراد به کار می روند، در عمل فرایند های متفاوتی را طی می کنند. در ادامه قصد داریم فرق بین ECG و PPG ساعت هوشمند را دقیق تر بررسی کنیم.
فرق بین ECG و PPG ساعت هوشمند
فرق بین ECG و PPG ساعت هوشمند در نحوه اندازه گیری است. سنسور ECG یا الکتروکاردیوگرام، مستقیما از سیگنال های الکتریکی تولید شده توسط فعالیت های قلبی برای پایش ضربان قلب استفاده می کند. در این تکنولوژی، بیو پتانسیل اندازه گیری شده و گزارشی در مورد عملکرد قلب به کاربر ارائه می شود. به کمک این اندازه گیری می توان میزان انبساط و انقباض دریچه های قلب را مورد بررسی قرار داد.
فوتوپلتیسموگرام یا PPG از امواج نوری استفاده می کند. با هر تپش قلب جریان خون در رگ ها دچار تغییر می شود و سیگنال های الکتریکی تولید شده توسط این تغییرات جریان، روی نور منعکس شده تاثیر می گذارد. PPG یا دریافت و تفسیر امواج نوری بازتاب شده عملیات پایش قلب را به انجام می رساند.
ساعت هوشمند با ECG بهتر است یا PPG؟
هر دوی این ابزارها توانایی سنجش ضربان قلب و تغییر پذیری ضربان قلب (HRV) را دارند. با این حال PPG تنها برای اندازه گیری میانگین ضربان قلب مناسب است. به علاوه ECG سریع تر از PPG می تواند نتایج اندازه گیری را به نمایش درآورد. زیرا در فوتوپلتیسموگرام باید اثر نورهای محیط از نور بازگشتی تفکیک شوند.
چالشهای کلیدی فناوری PPG، لغو اثرات نور محیط، سازگاری با رنگ های مختلف پوست و مقابله با آثار حرکات فیزیکی روی امواج نوری است. علاوه بر این، PPG را فقط می توان در قسمت هایی از بدن که غلظت رگ های خونی بالایی دارند استفاده کرد (به عنوان مثال، دریافت سیگنال PPG خوب از مچ دست دشوار است). به همین دلیل است که تکنولوژی الکتروکاردیوگرام در اسمارت واچ ها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
برای مشاهده بهترین ساعت های هوشمند، می توانید به بخش فروشگاه دیجی کوک مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.